Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Iveco eurocargo, Rover 75

Witam. Jeżdżę nowym Iveco Eurocargo. Po wpadnięciu na wybój, do dziury... pojawia się błąd sygnalizujący brak komunikacji z body computer.(BC VCM) W tym samym czasie zapalają się światła stop, jeśli jadę na tempomacie to rozłącza tempomat. Silnik traci moc. Jeśli jadę autostradą z dużą prędkością, to mam mały spadek mocy i prędkości, natomiast jadąc na niskim biegu momentalnie tracę moc i prędkość. Wyłącza się wskaźnik obrotów, temperatury i poziomu paliwa. Niekiedy taki stan trwa wiele godzin. (nie pomógł serwis- wzywany asistance tylko zdiagnozował usterkę) Pomaga wpadnięcie do kolejnej dziury (no tak, ale nie zawsze jadę polską drogą...). Inną metodą jest (odkryłem niedawno) jest otworzenie elektrycznego szyberdachu i zamknięcie go- należy przytrzymać na 3 sekundy klawisz zamykania) 3 serwisy we Francji poddały się, nasz serwis w PL wymienił komputer na nowy, ale usterka nadal się pojawia. Niekiedy 20-30 razy w tygodniu (zależy od dróg) Zauważyłem również wyższe spalanie (prawdopodobnie spowodowane włączeniem trybu awaryjnego) Czy ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Autoryzowany serwis wymiękł... Dodam,że sprawdzano wielokrotnie wiązki elektryczne i kostki połączeniowe. Wg serwisu gdzieś następuje chwilowe rozłączenie.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9151637
Samochód: MOBILNE SERWISY

Kolego zadzwoń nr 509 01 01 06 masz problem z instalacją, możemy dojechać lub podstaw auto do nas na jeden dzień. Gwarancja na wykonaną usługę

NAPRAWY INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH KOMPUTEROWA DIAGNOSTYKA
REGENERACJA ZAWORÓW APM (EL1100) ECAM APS

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2684463
Samochód: Pogotowie Techniczne/Warsztat

Uzupełnij profil.

może to być jedna z najczęstszych przyczyn dzwoń naprawimy:)

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Iveco eurocargo, Rover 75

Problem w tym, ze samochód jest na gwarancji i mój wódz zgadza się jedynie na naprawę w serwisie Iveco... W sumie ma rację, dlaczego płacić za coś co należy się w ramach gwarancji. Tylko, że serwis nie radzi sobie z problemem...

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]