Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 sty 2013, 17:26

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: -SCANIA-RENAULT-

Mam pytanie. Czy lampy w Renault Magnum są rozbieralne? Chciałbym wyczyścić lampę od środka bo jest strasznie brudna (ktoś nie założył tych kapturków i dlatego). Robił ktoś już co takiego?

Post Wysłano: 05 sty 2013, 17:32

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

nie wiem jak jest w magnum, ale ostatnio zmieniłem w premium(2000 r.) lampy przednie na nowe (też myslałem o czyszczeniu) i powiem nie zawracaj sobie głowy czyszczeniem poszukaj i kup nowe.
teraz wszystko widać i mój :D jest bezcenny.

Post Wysłano: 05 sty 2013, 21:09

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
nie wiem jak jest w magnum, ale ostatnio zmieniłem w premium(2000 r.) lampy przednie na nowe (też myslałem o czyszczeniu) i powiem nie zawracaj sobie głowy czyszczeniem poszukaj i kup nowe.
Zamienniki czy oryginalne?

Post Wysłano: 05 sty 2013, 21:15

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Zamienniki czy oryginalne?
kupiłem oryginały VALEO płaciłem za 1 sztukę po 325,00 brutto z fakturą i przesyłką

Post Wysłano: 05 sty 2013, 21:15

Swego czasu (u nas na firmie) chłopak wlał wodę z płynem do mycia naczyń do środka i płukał. Było to chyba z 3 lata temu, do tej pory nie ma problemów z łuszczącymi się odbłyśnikami czy coś podobnego.
Ewentualnie spróbuj zrobić roztwór pasty do zębów z wodą i wlać do środka. Pasta ma bardzo dobre właściwości czyszczące.
Poruszaj lampą, wylej, wypłucz.
Do stracenia nic nie masz, skoro myślisz o zakupie nowych lamp. A nóż się uda, i pojeździsz chwilę.

Post Wysłano: 05 sty 2013, 21:25

Użytkownik

Użytkownik

w moim przypadku lampy były wypalone 12 lat użytkowania więc żadna płukanka by nie pomogła.
spróbuj napisać pod ten adres może będą mieli w dobrej cenie:
allegro@rodon.pl

Post Wysłano: 05 sty 2013, 22:06

Użytkownik

Użytkownik

Wydaję mi się, że to całkiem niezła cena jak za oryginalne lampy, zwłaszcza, że zamienniki chodzą niewiele taniej ;)

Kiedyś oddaliśmy do regeneracji reflektor (jeden świecił znacznie gorzej od drugiego), nanieśli na odbłyśnik nową warstwę "lakieru", ale niestety zabieg nie pomógł na zbyt długo.

Swoją drogą, zajmuje się ktoś czymś takim jak regeneracja luster? Mam dobre lustro, ale jakiś gamoń przy szlifowaniu nie zakrył go i są na nim rdzawe kropki. Lustro jest po prawej stronie, zza kierownicy tego nawet nie widać, ale jakby się dało, to nie miałbym nic przeciwko, żeby mi ktoś "wyciął" te wtrącenia.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]