Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 paź 2013, 18:50

Użytkownik

Użytkownik

Witajcie. Czy Waszym zdaniem kierunek studiów Logistyka i Inżynieria Transportu ma sens i jest przyszłościowy? Zastanawiam się właśnie, czy nie skorzystać z dofinansowania z urzędu i nie zapisać się na studia http://www.wsb.pl/gdynia/. Kierunki ściśle związane z logistyką mnie interesują najbardziej, ale nie zarządzanie tylko właśnie ta inżyniera transportu. Czy ktoś z tu obecnych to studiował i się podzieli opinią?

Post Wysłano: 18 paź 2013, 19:41

Użytkownik

Użytkownik

Mam dyplom inżyniera Transportu uzyskany półtora roku temu (Politechnika Radomska).
Roboty jako takiej po tym nie ma. W niektórych firmach szukają spedytorów/logistyków, ale z inżynierią transportu to raczej nie ma wiele wspólnego. Masz jakieś wyobrażenie co do miejsca pracy, gdzie mógłbyś/chciałbyś pracować po skończeniu takiej szkoły?

Ja nie znalazłem. Jestem na drugim roku magisterskich z Informatyki na Polibudzie w stolicy.

Post Wysłano: 20 paź 2013, 18:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

IMHO wybierz studia, które dadzą Ci tytuł inżyniera, zawsze przed nazwiskiem możesz dopisać bo licencjata już się nie da, poza tym na studia 2. stopnia na polibudzie łatwiej się załapać mając tytuł inżyniera. Studia te nie dają konkretnego zawodu aczkolwiek popatrz na ich plan, na przedmioty, popytaj obecnych studentów - gdyż nazwy kierunków to tylko chwyt marketingowy, np, studiowałem na kierunku fizyka ciała stałego, który obecnie nazywa się fizyka nowoczesnych technologi, program ten sam aczkolwiek odbiór nazw zupełnie inny.

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]