Witam koledzy, mam problem z centralnym zamkiem w mojej scanii 4. Po otworzeniu drzwi centralka caly czas probuje je na sile zamknąć. Podczas kazdego wyjścia z auta musze zabierac ze soba kluczyki bo sama sie zatrzaskuje. Dodam ze stalo sie tak podczas gdy pociagnalem szybko klamke drzwi pasazera od wewnątrz. Ktos zna ten problem? Proszę o pomoc w czym szukac przyczyny. Kable przy zawiasie ok.
Witam sugerował bym rozebrać tapicerkę i sprawdzić czy czasami drucik idący od klamki do centralki się nie osunął z zawiasu na centralce i czy się czasem nie klinuje skoro mówisz że po szarpnięciu prawej strony sie tak stało to zaccznij od sprawdzenia całej centralki pasażera
Dzięki koledzy za odpowiedz. Teraz mrozy nie dadza porobic ale jak tylko będzie delikatnie wyzsza temp ze rece nie beda grbialy z zimna to biore sie z sprawdzanie po kolei zaczynajac od kabli w drzwach dokładnie i rozebraniu tapicerki. Dam znac jak efekty pracy.
Mieliscie racje. Powodem tego okazala sie wiazka kabli przy zawiasie. Wyjalem ja kompletnie i zregenerowalem jak nalezy. Tylko przy okazji skladania drzwi [wycenzurowano] sie slizg od mechanizmu szyby kupione juz nowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości