witam pany jeżdżę tga z 2007r ostatnio zaczęły pojawiać mi się błędy 03778-01 i 03780-01
jak zgaszę silnik odczekam ok 10s i zapale błędy znikają co może być przyczyną filtry wymieniane co 30kkm
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
W najgorszym wypadku wtryski leją na przelewy i niema z tego powodu odpowiedniego ciśnienia na szynie common rail
W najlepszym przypadku problem z zasilaniem w paliwo
Należało by sprawdzić ciśnienie paliwa komputerem na filtrze paliwa oraz na samej szynie common rail
Nic się nie poprawi jak jest spadek na zasilaniu wywala EDC 0094. Powiedz jaki przebieg ale prawdopodobnie czas na wtryski pewnie spalanie też spore wychodzi
680kkm nalatane po wymianie fakt pojawia sie dalej dziś miałem trasę polskie drogi i autostrady to na landzie co chwile wywalało aż zaprzestałem stawania i resetowania (poprzez zgaszenie silnika odczekanie 20s i odpaleniu) a spalanie z wanną 29,2-32 zależy jaka trasa i ile na pace ale zazwyczaj po 27
Interpunkcja!!! przecinki, duże litery, polskie znaki!
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
Poniedziałkowa trasa przyniosła kolejny błąd 03779-01 dziś zjechałem na warsztat Po testach potwierdziło się najgorsze padły ,na dodatek w pompie opiłki, więc pompa też do wymiany ... słowa mechanika ciesz sie ze odpalał i zjechałeś ,mówią same przez siebie i tak dobrze że tyle wytrzymały...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości