Cześć Panowie. Jest to mój pierwszy post na grupie bo szukam pomocy i juz nie wiem co robić. Opisze wszystko od początku. Od jakiegoś czasu zaczęły mi się problemy z Ategiem. Samochod nie chciał przyspieszać i było czuć ze nie ma mocy, wina leżała po stronie intercoolera ponieważ był rozszczelniony . Wymieniłem na nowy i problem zniknął, ale po tym fakcie pojawiły się problemy z adblue oraz z powrotem brak mocy. Myslalem że wina leży po stronie adblue bo nie pobieralo i ograniczyło moc. Ale adblue zostało naprawione, wystarczyło wymienić przewód, a mocy dalej nie ma. Na komputerze nie ma żadnego błędu. Turbina słychać że gwiżdże przy wciśnięciu gazu. Nie wiem już co może być przyczyną. Może ktoś ma jakieś sugestie?
Porządna diagnostyka komputerem dedykowanym do MB. Jeżeli posiada czujniki NOx to warto zwrócić na nie uwagę. Aczkolwiek przyczyn problemów ze spadkiem mocy może być sporo
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość