Odświeże troszke tego posta.
Mieszkam w Saczu a jadac do rodziny w Tegoborzy, przejzdzam kolo bazy firmy Litwinski. Przeczytalem na ich stronce, że dysponują ponad 80 zestawami. Troszke w sumie jestem zaskoczony. Bo na placu, gdy zjeżdżają sie kierowcy na świeta to naliczylem coś ok 25 zestawów. I plac jest full. Chyba, że firma ma gdzieś jeszcze swój oddział (choć szczerze mówiąc nie słyszałem) i tam parkuje reszta maszyn.
Większość aut to faktycznie Volva, są jednak i Merce, i Scanie i chyba nawet ze 2 Daf'y widziałem. Większość autek jest stosunkowo nowa i ładnie utrzymana.
W Tegoborzy właśnie na terenie bazy firmy, mieści sie autoryzowany serwis ... Scanii (wiec ciekaw jestem dlaczego preferuja Volva
).
Z tego co mi wiadomo, to właściel firmy jest prezesem związku przewoźników, czy coś w tym stylu. Co roku odbywa się zjazd właścicieli firm transportowych właśnie w Tegoborzy organizowany przez szefa firmy Litwinski.
Mam pytanko do Was, czy macie jakieś fotki aut z tej firmy. Co sądzicie o ich taborze
Ps. W pewną niedziele przechodziłem obok bazy. Stały na niej zaparkowane jeden obok drugiego zestawy ... wszystkie wypacykowane ... w blasku słońca, czerowone ciągniki prezentowały sie świetnie.