witam !!!
Otórz niedawno zakupilismy mana tga 410 z 2004 roku. Czy mozecie mi powiedziec czy to jest juz po zmianach ( ulepszniach ) auto.
Oraz okazuje sie z nie swieci nocne oświetlenie ( czerwono-biale lampki na górze w kabinie), dodam iż włącznik tego po jego wcisnięciu zapala sie zielone światełko, żarowki sa też oki. Gdzie może byc ustrka ? :?:
Problem jest też jest z centralnym smarowaniem siodła, jak sprawdzic czy centralne działa oki ? :?:
Dzieki za info i pozdrawiam wszystkim forumowiczów :wink: :wink: :wink:
Kolego co do oświetlenia w środku do weź miernik i sprawdz czy dochodzi prąd do lampy, a jeśli chodzi o centralne smarowanie do wykręć przewód ze smarowania dochodzący do siodła i załącz smarowanie i zobaczysz czy wyciska smar.
Rozebrałem dzisiaj górne lamki w kabinie tga (białe i czerwone) Białe działały a czerwone nie. Okazało sie że w burdelówkach obie żarówki spalone. Jak sie przyjżałem to i w białych i w czerwonych były założone 12 voltowe. (białe świecą normalnie) Tak ma być? Bo na oprawkach pisze tylko jaka ma być moc (10 WAT dla białych i 3 W dla czerwonych) W światełkach na schowkach są normalne 24v.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 20 gości