U mnie w firmie zależy od egzemplarza. Jednemu pokazuje dobrze, drugiemu zawyża, trzeciemu zaniża a jeszcze w innej komputer całkiem świruje pokazując po trasie 2l/100km, albo 70/100. Co auto to inaczej.
u mnie chyba zawyza (komputer wedlug tego co wychodzi prxy tankowaniu) ok 2 l na 100km i chcialem sie upewnic czy to moja matematyka sie myli czy renowka ma pesymistyczne podejscie do spalanego paliwa zaczalem jezdzic na cz i czasy spalania 25 na 100 chyba odeszly w zapomnienie .....
Witam czy miał może ktoś styczność z Magnum 480 w automacie z opcją rozłączania sprzęgła?? Chodzi mi o sam system jak działa i jak wpływa on na spalanie, szczególnie pod obciążeniem ok 24t.
GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series
Cytuj:
Witam czy miał może ktoś styczność z Magnum 480 w automacie z opcją rozłączania sprzęgła?? Chodzi mi o sam system jak działa i jak wpływa on na spalanie, szczególnie pod obciążeniem ok 24t.
To jest to samo co w Volvo, tzw. wolne koło. Przy jeździe w trybie eco+ wyrzuca na luz i toczy się zadaną prędkością. Wykorzystuje nierówności terenu itd. Wpływ na spalanie na pewno ma
_________________ Cichanos und Gibon Internationale Spedition u. Logistik GmbH & Co. KG, Hamburg (D) member.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości