Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2479029
Samochód: star 200 1142 742 iveco

Witam zakupiłem zabudowe marki meiller kipper AK11, czy posiada ktoś schemat podłaczeń elektryki, lub moze ktoś podłaczał kiedyś elektrykę w takiej zabudowie, pod zabudową wisi wiazka z 4 przewodami które gdzieś powinny byc podłaczone ale gdzie? moze do akumulatora? Nie jest to wiazka od oswietlenia. Prosze o porady, moge przesłac zdjecia jak to wyglada.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1142375

Przypuszczam że jak to jest kiper to te przewody idą do elektrozaworów na hydraulice > podnoszenie i opuszczanie < kipra.Idż po przewodach gdzie idą. Jeżeli jest tak jak piszę to przewody do kabiny na wyłącznik podnoszenie i opuszczania.
Zapodaj fotkę.

Użytkownik

Użytkownik

Nigdy się bramowcom specjalnie nie przyglądałem, ale one bodaj też podpadają pod UDT. Masz może takie żółto-czerwone wyłączniki awaryjne? Jeśli tak, to instalacja prawdopodobnie od nich. Te przełączniki dają sygnał na elektrozawory, które zamykają przepływ oleju - wyłączają urządzenie.

Użytkownik

Użytkownik

Do podnoszenia i opuszczania bramy mam osobna wiazke przewodów, nie mam takich właczników awaryjnych. Te 4 przewody o których mowa ida do puszki w której sa 4 styczniki na płytce, kontaktowałem sie z poprzednim włascicielem zabudowy i powiedzial ze ta wiazka szła do akumulatorów, ale czy to mozliwe zeby 4 przewody szły np do + ?Czyzby to jakies zasilanie tych 4 styczników?

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1142375

Trzeba teraz wiedzieć gdzie idą przewody od tych przekażników dalej.
U nas na zakładzie mamy kilka bramowców ale żaden nie ma na zabudowie przekażników.
U nas przewody na zabudowie to:
Obrysówki - lampy tył
Do wł/wył haka/blokady kontenera przy rozładunku zawartości kontenera - zależy od modelu zabudoowy.

Użytkownik

Użytkownik

U mnie zabudowa sterowana jest przez dzojstiki w kabinie, od tych dzojstików wiazka czesciowo idzie do tych przekaznikow, sterowanie jest podcisnieniowe. W drugiej takiej samej zabudowie mam do sterowania 5 wajch i żadej elektryki. Moze te 4 przewdy zasilaja te 4 przekazniki?

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]